Μεταποιητικές μονάδες

Η  Θεογένης Κοιν.Σ.Επ, έχοντας τα πρώτα δείγματα θετικά με την αναβίωση των παραδοσιακών καλλιεργειών, στοχεύει στην κατασκευή ενός Συσκευαστηρίου – Διαλογητηρίου Πεπονιών και φασολιών. Για για τον λόγο αυτό, αναζητά τρόπους χρηματοδότησης , με πρώτη επιλογή το πρόγραμμα  Leader .
 
Επίσης το ενδιαφέρον για την καλλιέργεια της Βιομηχανικής Κάνναβης είναι πολύ μεγάλο , όχι μόνο από παραγωγούς του Τυχερού αλλά από όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από περιοχές που βρίσκονται ακόμη πιο μακριά . Αγρότες έρχονται σε επαφή με την ΚΟΙΝΣΕΠ και δηλώνουν τη βούληση τους να ενταχθούν στην ομάδα παραγωγών που συστήνεται στο Τυχερό.
Ενδιαφέρον για  την αγορά κάποιων εκ των προϊόντων της Β. Κάνναβης , έχουν δείξει από   τις αγορές  της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, και προσφάτως από Ελληνική εταιρία  υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του ανθού της Β. Κάνναβης .γ
Η δυσκολία είναι στην δημιουργία μονάδας πρώτης επεξεργασίας που αφορά κυρίως το στέλεχος .
Το κόστος μεταφοράς σε εργοστάσιο που απέχει περισσότερο από 150 χιλιόμετρα κρίνεται ασύμφορο, λόγω του μεγάλου όγκου του κορμού .
Το Τυχερό βρίσκεται στο κέντρο της Θράκης , χιλιομετρικά  απέχει από την Ξάνθη γύρω στα 130 , και από το άλλο άκρο του νομού Έβρου και της Θράκης , το Ορμένιο 140 χλμ
Αυτή η γεωγραφική θέση του Τυχερού , μάλλον το καθιστά τον ιδανικότερο τόπο για την κατασκευή ενός Εργοστασίου . Η Θεογένης αποκτά την πρώτη εμπειρία για την καλλιέργεια και ετοιμάζει την πρώτη οργανωμένη παραγωγή .
Υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές ιδιώτες για την κατασκευή εργοστασίου, η Κοιν.Σ.Επ εξετάζει όλες τις περιπτώσεις και θα αναλάβει τις ανάλογες πρωτοβουλίες.
Η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον αγροτικό χώρο σε όλη την Ελλάδα